Konkret information från polisen om unga och droger

För några veckor sedan träffades byns kontaktombud för det årliga Grannsamverkansmötet. Inbjuden gäst var narkotikapolisen Thomas Turesson som delade med sig av konkret och nyttig information inom ämnet unga och droger.  

 

På bilden ser ni saker som man bör reagera på om man hittar i sin tonårings fickor vid tvätt. Den lilla rullen med papper som används som filter hittas ofta vid lekplatser, innergårdar på skolor och förskolor. Thomas gav flera exempel på undanflykter eller förklaringar unga kan ha om man hittar sånt men ingen av dem var trovärdiga. 

 

På högstadieskolor ser man ofta en ökad aktivitet på torsdagar och fredagar inför helger. Det kommer mopeder och bilar som levererar vid skolorna. Ofta är det en ungdom som har kontakt med langare som kan fixa till klasskompisar. Vi ska inte tro att vi i Gullbrandstorp är förskonade, polisen får in tips även härifrån. 

 

Det finns så mycket att förmedla som Thomas sa, alltifrån vad som hänt vid legalisering av cannabis till hur det påverkar hjärnan och sänker ditt IQ. JA-sidan för legalisering presenterar ofta färgglada och lättlästa argument medan NEJ-sidan oftast består av tunga forskningsrapporter vilket är jobbigare att sätta sig in i. Får ni möjlighet att lyssna på Thomas så ta den. Det är väl investerad tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s