Nyinflyttad

Gullbrandstorps samhällsförening arbetar med många olika frågor som rör samhället och dess invånare. Om vi blickar tillbaka har vi arbetat med frågor gällande exempelvis bussförbindelser, återvinningsstation, lekplatser och hastigheter. Vi har köpt in en hjärtstartare som finns tillgänglig för byns invånare på Tempo. I samband med att vi köpte in detta höll vi även en kostnadsfri HLR-utbildning. Vidare är samhällsföreningen huvudkontaktombud för Grannsamverkan och har kontakt med ortens alla kontaktombud men även med polisen och kommunen. Många gator/områden är anslutna till Grannsamverkan. Om er gata är med så kommer ni bli kontaktade av ert kontaktombud för att få möjligheten att gå med. År 2017 hade vi inte ett enda bostadsinbrott i byn och än så länge har vi inte haft något inbrott under 2018!

Vår ambition är att hålla de boende uppdaterade om vad som händer i Gullbrandstorp. Det gör vi via årsmötet samt via byns hemsida och Facebooksida, iGullbrandstorp.se. Gå gärna in och gilla och följ oss på Facebook. Har du inte Facebook men ändå vill hänga med på vad som händer så kan du få mejl när det görs inlägg på hemsidan. Gå in på iGullbrandstorp.se, längre ner på höger sida står det ”Följ bloggen via e-post”, skriv in din e-postadress och tryck på ”Följ”. Då får du ett mejl med en länk där du bekräftar prenumerationen.

I Gullbrandstorp bor det cirka 1700 personer fördelat på cirka 700 hushåll. Det finns två förskolor, Gullängen och Gullbrandstorps förskola. Skolan har elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Vid skolan finns en belyst motionsslinga (1,2 km) och ett litet utegym. Vi har tre lekplatser, en på Grangatan, en på Byavägen och en mindre på Lidalsvägen som kommer att rustas upp. Vi har goda bussförbindelser i byn, landsortsbussarna 330 och 350 stannar i byn och stadsbuss nummer 10 har sin ändhållplats här. Vi får också besök av bokbussen som stannar vid Tempo och vid de båda förskolorna. Vi har ingen kyrka men vi har en församlingsgård där Harplinge-Steninge församling har flera aktiviteter.

Önskar ni hyra lokal vid något tillfälle så finns det olika rum/salar att hyra i Folkets hus (exempelvis mindre mötesrum och en större festlokal). Man kan även hyra bord och stolar därifrån om man ska ha fest hemma. Medlemmar i hembygdsföreningen kan hyra Hembygdsgården (den mindre stugan eller den större ladan). Hembygdsföreningen ordnar flera aktiviteter, bland annat det mycket trivsamma midsommarfirandet. På byns idrottsplats Gullevi tränar HGH fotboll. I idrottshallen tränar Kustens IF innebandy. Onsjö IF erbjuder allt ifrån barngymnastik och barndans till motion och styrka för vuxna. Halmstad Gymnastikförening har också ett antal gymnastikgrupper här. Gullbrandstorps scoutkår håller till i scoutstugan vid Styrdal.

I Tempofastigheten finner ni förutom en livsmedelsbutik (Tempo) också en vårdcentral med BVC (Tudorkliniken) och en frisör (Salong Bakfickan). Tempo är ombud för DHL och Schenker och hyr dessutom ut släp. På andra sidan gatan ligger byns pizzeria vid en nedlagd bensinmack som förhoppningsvis kommer att byggas om till hyreslägenheter. Vi har också en egen tillverkare av italiensk glass, Mr Gelato på Ekgatan 23. På Kustvägen ligger Sarwes sadelmakeri och hästbutik. Byns återvinningsstation hittar ni på vänster sida om ni kör mot Villshärad. Där ligger också en bensinmack (Qstar) och en bilverkstad som även erbjuder biltvätt/bilvård (Z´s bil). Gynna gärna våra lokala aktörer.

Vi hoppas att ni kommer trivas i Gullbrandstorp!

 Gullbrandstorps samhällsförening

samhallsforeningen@igullbrandstorp.se

Önskar ni bli medlemmar i Gullbrandstorps samhällsförening och stötta det arbete vi gör betalar ni in årsavgiften på 50 kr per hushåll och år till BG 657-6045. Vänligen ange gatunamn och husnummer i kommentarsfältet när du betalar in medlemsavgiften.