Välkommen till vår fina by

Gullbrandstorps samhällsförening vill hälsa dig varmt välkommen till Gullbrandstorp!

Gullbrandstorps samhällsförening arbetar med frågor som främjar byn och dess utveckling. Vår ambition är att vi ska hålla byns invånare uppdaterade om olika saker som rör Gullbrandstorp. Vill du bli medlem kan du klicka här.

Gå gärna in och gilla och följ Facebooksidan iGullbrandstorp.se. Har du inte Facebook så kan du få mejl när det görs inlägg på vår hemsida. Gå in på iGullbrandstorp.se, längre ner på höger sida står det ”Följ bloggen via e-post”, skriv in din e-postadress och tryck på ”Följ”. Då får du ett mejl med en länk där du bekräftar prenumerationen.

På Facebook finns dessutom två grupper som är till för Gulllbrandstorpsbor (som samhällsföreningen inte har någon inblandning i), ”Vi i Gullbrandstorp” och ”Gullbrandstorps Köp o sälj”.

Grannsamverkan är något vi arbetar mycket med för att förebygga inbrott, skadegörelse och andra brott. Vi samordnar arbetet med byns kontaktombud som alla ansvarar för varsitt område. Om er gata är ansluten till Grannsamverkan så kommer ni bli kontaktade av ert kontaktombud för att få möjligheten att gå med. Ladda gärna ner Grannsamverkansappen Coyards och ansök om att bli medlem i gruppen ”Gullbrandstorp Grannsamverkan” (oavsett om din gata är ansluten till Grannsamverkan eller ej).

I Gullbrandstorp bor det cirka 1700 personer fördelat på cirka 700 hushåll. Det finns två förskolor, Gullängen och Gullbrandstorps förskola. Skolan har elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Vid skolan finns en belyst motionsslinga (1,2 km) och ett litet utegym.

Vill man ut och promenera i skogen har Hembygdsföreningen gjort flera slingor i skogen med informationstavlor om den gamla stenhuggarbygd vi lever i. Vid anslagstavlan uppe vid Hembygdsgården finns det kartor att hämta.

Vi har två lekplatser, en på Grangatan och en på Byavägen. Vi har goda bussförbindelser i byn, landsortsbussarna 330 och 350 stannar här och stadsbuss nummer 1 har sin ändhållplats i byn. Vi får också besök av bokbussen som stannar vid Tempo och vid de båda förskolorna. Vi har ingen kyrka men vi har en församlingsgård där Harplinge-Steninge församling har flera aktiviteter, bland annat öppna förskolan.

Önskar ni hyra lokal vid något tillfälle så finns det olika rum/salar att hyra i Folkets hus. Man kan även hyra bord och stolar därifrån om man ska ha fest hemma. Medlemmar i hembygdsföreningen kan hyra Hembygdsgården. Hembygdsföreningen ordnar flera aktiviteter, bland annat det mycket trivsamma midsommarfirandet.

På byns idrottsplats Gullevi tränar HGH fotboll. I idrottshallen tränar Kustens IF innebandy, Onsjö IF erbjuder allt ifrån barngymnastik och barndans till motion och styrka för vuxna. Halmstad Gymnastikförening har också ett antal gymnastikgrupper här. Gullbrandstorps scoutkår håller till i scoutstugan vid Styrdal.

I Tempofastigheten finner ni förutom en livsmedelsbutik (Tempo) också en vårdcentral med BVC (Tudorkliniken) och en frisör (Salong Bakfickan). Samhällsföreningen har köpt in en hjärtstartare som finns tillgänglig för byns invånare inne på Tempo. På andra sidan gatan ligger byns pizzeria vid en nedlagd bensinmack som planeras att byggas om till hyreslägenheter.

Vi har också en egen tillverkare av italiensk glass i byn, Mr Gelato på Ekgatan 23. Hälsopromotion Halmstad på Apelgatan 8 erbjuder massage, skogsbad och kbt/act coaching. På Kustvägen ligger Sarwes sadelmakeri och hästbutik. Byns återvinningsstation hittar ni på vänster sida om ni kör mot Villshärad från Kustvägen. Där ligger också en bensinmack (Qstar) och en bilverkstad som även erbjuder biltvätt/bilvård (Z´s bil).

Gynna gärna våra lokala aktörer!

Önskar ni bli medlemmar i Gullbrandstorps samhällsförening och stötta det arbete vi gör, betalar ni in årsavgiften på 50 kr per hushåll och år till BG 657-6045. Vänligen ange gatunamn och husnummer i kommentarsfältet när du betalar in medlemsavgiften.

Än en gång, varmt välkomna till Gullbrandstorp. Vi hoppas att ni kommer trivas här!

/Samhällsföreningen

E-post till samhällsföreningen: samhallsforeningen@igullbrandstorp.se