Grannsamverkan

Kontaktombud
Tips för att förebygga brott
Händelserapport

Samhällsföreningen är huvudkontaktombud och samordnar arbetet med Grannsamverkan i byn. Vi agerar mellanhand mellan kontaktombuden och Polisen / Länsförsäkringar / Kommunen. Ett kontaktombud är en områdes- eller gatuansvarig som bland annat får gå en uppstartsutbildning på Polisen samt hålla i arbetet med Grannsamverkan på sin gata eller i sitt område. Det är också den som ser till att alla i det aktuella området har en uppdaterad kontaktlista.

Grannsamverkan är kostnadsfritt och frivilligt. Det är en förebyggande åtgärd mot brott. Grannsamverkan minskar brottsligheten i genomsnitt med 26 % enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Samverkan mot brott gör bostadsområdet mindre attraktivt för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i kombination med ökad kunskap om hur man skyddar sig mot inbrott.

Det är både tryggt och trevlig att veta vem din granne är. Genom Grannsamverkan kan vi hjälpas åt att minska brottsligheten och samtidigt öka kontakten och gemenskapen grannar emellan. Grannar lär känna varandra och håller ögonen öppna. Man meddelar varandra när man är bortrest och hjälper den bortresta grannen med att ta in post, parkera bilen på deras infart eller gå i den orörda snön på deras tomt.

Det går ut information och tips för att motverka inbrott, från Polis  / Länsförsäkringar / Kommunen samt från huvudkontaktombudet, via ert kontaktombud.

Önskar du mer information är du välkommen att höra av dig till

samhallsforeningen@igullbrandstorp.se

Kontaktombud
Tips för att förebygga brott
Händelserapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s