đŸ„šđŸŽƒ ÄGGKASTNING igĂ„r vid 22-tiden (Ă€ven info inför kvĂ€llens bus eller godis)

Boende pÄ vÀgsidan av byn hörde igÄr kvÀll vid 22-tiden ljudet av att nÄgot trÀffade huset. Idag nÀr det var ljust sÄg de Àgg liggande pÄ och i nÀrheten av tomten och Àven att flera Àgg var krossade mot fönstren. Huset grÀnsar till skog och stigar. De hade inte haft bus-eller-godis-besök. Fler som blivit drabbade?

SamhĂ€llsföreningen har uppmuntrat de boende att polisanmĂ€la hĂ€ndelsen. Detta Ă€r inte nĂ„got oskyldigt bus, det Ă€r skadegörelse som kan ge bestĂ„ende skador pĂ„ fasaden. Är det nĂ„gon som saknar Ă€gg hemma i kylen eller nĂ„gon som sett barn/unga köpa Ă€gg som kan kopplas till detta?

Det Àr en god idé att ALLA vi förÀldrar pratar med sina barn/ungdomar, oavsett om de varit ute pÄ byn eller inte. Prata om vad som hÀnt, hur det kan fÄ de drabbade att kÀnna sig, frÄga hur de hade kÀnt om de varit sjÀlva hemma och att nÄgon Àr ute i mörkret utanför och vill förstöra. BerÀtta att det Àr ett brott man begÄr och att det kan/bör leda till polisanmÀlan.

Vill nÄgon be om ursÀkt och försöka göra gott för sig förmedlar vi gÀrna kontakten.

Det kan vara extra viktigt att prata med barnen/ungdomarna inför kvÀllens bus eller godis. Denna högtid Àr nÄgot mÄnga uppskattar och firar men det finns ocksÄ de som kÀnner en rÀdsla inför en kvÀll som denna och en ovisshet över vad som kan hÀnda. I byns facebookgrupp har det skrivits om att man, för att respektera varandra, bara ska knacka pÄ dÀr det finns en lysande pumpa/ljuslykta.

Ta hand om er och era medmÀnniskor och glöm inte reflexer i höstmörkret ikvÀll (och annars)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s