Ordet är fritt

Här kan du göra egna inlägg eller kommentarer.
Fyll i formuläret ”Kommentera” längre ner på sidan. ”Klicka här” så kommer du dit.
Senaste inlägget placeras högst upp. Lycka till!

41 thoughts on “Ordet är fritt

 1. Angående motionsslingan vid Skolgatan.
  Kommunen grusade upp och gjorde slätt och fint för alla oss som går, springer och personer som är beroende av rollator och rullstol där.
  Samt satt upp nya skyltar med RIDFÖRBUD.
  Nu är det redan saboterat av hänsynslösa ryttare, har dessa inte förstått budskapet ???
  Skärpning ryttare och hästägare !
  Samhällsföreningen bör ta upp detta med kommunen för en skrivelse om ofoget till hästgårdarna i området.

  • Hej Thore!

   Lite sen återkoppling men bättre sent än aldrig. I början av mars delades en skrivelse ut till hästgårdarna i och kring Gullbrandstorp:

   ”Vid upprepade tillfällen blir samhällsföreningen kontaktade av invånare gällande att ridning eller ledning av hästar sker på elljusspåret i Gullbrandstorp. Problemen som beskrivs är att det skapar ojämnheter i marken vilket ökar skaderisken. Vi har varit i kontakt med kommunen som satt upp fler och nya skyltar som informerar om att ridning är förbjuden. Kommunen har även förbättrat och jämnat till underlaget men boende upplever att det snabbt förstörs på nytt. Vidare framför vissa av byns invånare att de störs av ”andra spår” som hästar lätt lämnar efter sig som inte avlägsnas från spåret.

   Vänligen sprid denna information till de som är ute och rider eller leder hästar i byn.”

   Efter utdelning av denna skrivelse publicerades liknande info på vår hemsida och facebooksida.

   Vi hoppas att detta ger önskad effekt.

 2. Omtyckt av ägaren…
  Du som är kattägare och bor inom tätbebyggt område bör fundera på om det är lämpligt att låta dina katter gå ut på egen hand.
  Många människor upplever sig besvärade av lösspringande katter och ni har inte kontroll över vad dina katter råkar ut för,
  …men oönskad av grannen
  Vi har nu under en längre tid fått våra rabatter förstörda med upprivna
  Julrosor ,lökar m.m. samt fulla med kattskit
  Ock vad tycker barnfamiljer som har sandlådor till sina barn?
  Det är två svarta med vita tecken samt en mörkgrå.
  Lag om tillsyn över hundar och katter; SFS 2007:1150
  Utfärdat den 29 nov. 2007.
  Inledande bestämmelse
  1§ Hundar och katter skall hållas under sådan tillsyn och skötas på ett sådant sätt som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter
  Gullbrandstorp 2018 10 18
  Thore Oskarsson

 3. Hej
  Nu har det snart gått ett år och nu börja det tråkiga.
  Står där ett ljus eller en pumpa vid ingången, vill jag vara med på bus eller godis.
  Finns där inget vill jag inte ha en påringning!!
  Var vänlig och säg till era barn vad som gäller.

 4. Är det någon som saknar en drönare ? Vi hittade en vackert blinkande i vår trädgård i går. Kan återfås mot beskrivning. Hör av er snarast annars lämnar vi den till polisens hittegodsavdelning.

 5. Hej
  Har en fundering om att man till nästa hallowin, vill ha en påringning tänd ett ljus eller en
  pumpa på trappen.Finns det inget ljus eller pumpa ring inte på!
  Hur gick det med trygghetsvandringen, när det gäller belysningen på g/c-banor?
  Vill ha belysning på g/c bana mellan Furugatan o Astrakangatan.

  Pelle.

  • Jag tycker det är en bra idé med att tända ett ljus eller en pumpa vid ytterdörren om man vill ha påringning. Jag skall försöka att komma ihåg det.

 6. Hej! Såg i samhällsföreningens protokoll att det avses att inköpa en hjärtstartare. Lovvärt inittativ!
  Ryktesvägen har jag hört att hjärtstartaren skulle placeras i Tempo. Varför? Läkarstationen ligger ju vägg i vägg. Jag tillhör PRO Harplinge/Gullbrandstorp och vi har ett antal möten i Folkets Hus och tycker att hjärtstartaren borde placeras där. I Folkets Hus äger det ju rum allehanda arrangemang frekvent. Kan tillägga att inom PRO är vi många som gått kurser i hur hjälpa personer med akuta hjärtbesvär.

  • Hej och ursäkta sent svar.

   Jag tar med mig dina synpunkter till nästa ordinarie styrelsemöte som äger rum 19 maj. Alla synpunkter är viktiga och vi är tacksamma för att sådana kommer in till oss. Jag hoppas kunna ge ytterligare information inom kort.

   • Hej igen,
    Jag lovade ju att återkomma i ämnet och även om det kanske tagit väl lång tid så kommer svar nu.

    Att hjärtstartaren beslutades hamna på Tempo motiverar samhällsföreningen så här:
    1. Centralt belägen plats i byn
    2. Tillgängligheten till enheten är god tack vare affärens generösa öppettider.
    3. Mycket folk rör sig i och runt affären.

 7. Jag har sett att flera har bytt till BERGVÄRME här i Gullbrandstorp. Finns det någon som är speciellt nöjd med installation och leverantör. Önskar få förslag på lämpliga kandidater för offertförfrågan. Hoppas det finns några vänliga själar som kan hjälpa mig.

 8. Det händer inte mycket på den här sidan längre tyvärr. Kan ju i alla enkelhet informera att Gullbrandstorps Motionsgrupp har Julfest den 8 december i Hembygdsgården. Det blir kaffe, pepparkakor, lussekatter och lotteri med Julklappar. Har vi tur kommer också Lucia och besöker oss med sina tärnor och stjärngossar.

  • Som f d webbmaster på den här hemsidan så vet jag att man inte kan göra så mycket om det inte kommer in några bidrag till hemsidan. Det är bra att du har skrivit här på ”Ordet är fritt”, MEN… om du vill att det ska synas TYDLIGT på förstasidan så ska du helt klart maila det till webbmaster på admin@igullbrandstorp.se så kan det publiceras i vanlig ordning. // Mvh Fr@sse

 9. Söker ni en ansiktsmålare?
  Perfekt som en extra upplevelse på barnkalaset, festen, invigningen eller företagseventet!
  Jag heter Johanna, bor i Gullbrandstorp och har ansiktsmålning som hobby.
  Kontakta mig gärna för mer information och prisuppgifter.

  Mail: johannasvingar@gmail.com
  Finns på Instagram: kreativavingar

 10. Hej, vår katt har försvunnit och vi skulle uppskatta att ni hör av er om ni ser den. Den är orange,vit och svart och har inget halsband. Hon är egentligen innekatt så vi är lite oroliga för henne. Hon är väldigt pratglad och inte så rädd av sig.
  Ni kan nå mig på saraamani@hotmail.com

  Tack på förhand

 11. För kännedom så cirkulerar engelska ”takläggare” i byn, måndagen den 30 mars. Var vaksam på detta, då andra orter har haft problem med dessa.

 12. Saxat från Halmstad stadsnäts sida:

  Uppdaterad: 2015-01-13

  Nu börjar vi närma oss slutskedet i Gullbrandstorp och vi har stängt för inkommande avtal till kampanjpris.

  Kundanslutningar pågår och samtliga adresser beräknas vara klara v. 8 (med reservation för dåligt väder). Bjerevägen & Grangatan som ej blev inblåsta före jul kommer att bokas i början till mitten av februari. Asfaltering återstår i etapp 2 och på Uttasvägen och det arbetet påbörjas i april.

 13. I Gullbrandstorp finns det tack vare kommunen en motionsslinga med elljus på ca 1 km som är kanon att ha nu när det blir mörkt så tidigt kvällarna. Den är för övrigt använd av många i byn. Runt Gullbrandstorp finns det även stora skogsområden, hästhagar och en övergiven gammal grusfotbollsplan… Så nu undrar jag varför ni hästägare måste vara och ”rasta” era hästar på just denna upplysta motionsslinga? Det ligger nya stora högar med hästskit mitt i spåret var och varannan dag….

 14. Märkligt höga priser NCC ger på asfalt nu när de försöker få folk att ”passa” på när de ändå är på plats. 400-450 kr kvadraten är INTE passa på priser!

 15. Var på Tempo idag för att köpa torskrygg , fanns inte, fick till svar att det var restat kommer kanske på fredag dålig planering att inte försäkra sig att varorna finns tillgängliga.Jag saknar också den manuella dilkatessdisken

  • Nu ska vi väl vara glada att vi har en affär i byn igen efter det förra fiaskot. Jag hoppas att du berättade om dina synpunkter för personalen, för annars har de ju ingen chans att rätta till det.

   • Hej Bengan , jag är mycket nöja för övrigt med butiken , men det var just förklaringe jag hängde upp mig på

   • Jag är också nöjd och vill så förbli. Jag vet också att negativa vibbar lätt smittar och sprider sig som ringar på vattnet.

  • Vi ska vara glada att vi fått en så fin butik och med trevlig personal. Förra var ju katastrof! Kör in till Flygstaden och köp din fisk istället för att klaga. Vi är många som är glada och tacksamma att vi fått en fin matbutik tillbaka:)))
   Hälsningar
   Vi som är positiva och inte ser problem och gnäller

   • Butikens drift har väl sällan varit bättre än vad den är just nu, bara att lyckönska Sam och hans familj, förhoppningsvis är vi tillräckligt många som inser värdet av butiken…..

 16. Halmstads stadsnät har beslutat att även bygga etapp 2. Det innebär att vi fiberansluter hela Gullbrandstorp.

  Tack till er som skickat in era avtal- nu behöver vi fler!

  Nu är det hög tid att visa intresse och att skicka in avtalet. Det räcker inte att göra en intresseanmälan på hemsidan utan nu behöver vi fler avtal i respektive etapp. Utskick med avtal har skickats till berörda fastighetsägare, behöver ni ett nytt kan ni ladda ner och skriva ut det här nedan eller kontakta FNC.

  Har ni frågor, kontakta FNC Projekt AB fiberihalmstad@fncab.se, tel:040-18 56 56

 17. Hej!
  Nu är fiberutbyggnaden i full gång igen efter semesteruppehåll. Jag ser att det är 79 st intresserade som ännnu inte har skickat in avtal. Har ni inte ångrat er så är det hög tid nu att skicka in avtal. Även ni som inte lämnat intresseanmälan och vill ha stadsnätet kan skicka in avtal. Utbyggnaden beräknas vara helt klar oktober/november för hela Gullbrandstorp om allt går som det ska. Men det behövs fler avtal för att vi ska komma upp till 50%.
  Stefan M

  • Vad innebär det att utbyggnaden kommer att vara klar okt/nov? Kommer fiber att vara inblåst hos alla då? När kan jag som bor i omr 1 förvänta mig att man blåser in fiber? När ska resp omr säga upp sina befintliga abonnemang?
   Bara några av mina frågor. Jag vet att många tycker att informationen har varit dålig. Hoppas vi kan få en uppdatering snart.

   • 1. Det innebär att det beräknas att det ska vara klart nån gång i okt/nov.
    2. Det är tänkt så att fibern ska vara inblåst då ja.
    3. Det sker antagligen nån gång i okt/nov, inblåsning av fiber.
    4. Det bästa är att man inte säger upp sitt nuvarande abonnemang förräns inblåsning av fiber är gjord. Man bör inte teckna ett nytt med nuvarande leverantör och binda sig på nåt år eller två nu, utan om det har gått ut så låt det vara tills man ska säga upp det.
    Personligen tycker inte jag att informationen har varit dålig. Har man varit på nåt informationsmöte så har man fått reda på allt man behöver + att utskick har gjorts till alla hushåll + att jag och några till har delat ut information till alla hushåll.
    MVH
    Stefan

 18. Hej! Har någon sätt min katt? Han är blandras mellan Birma och Skogskatt men liknar mest en skogskatt, han är ganska lång och har lång mörk päls på kroppen och vit päls på bröstet/magen och tassarna. Nummermärkt i öronen!
  Tacksam om ni hör av er om ni vet vart han är!!! Med vänlig hälsning Moa
  0734162297

  • Hej Moa.
   För att öka chansen att nå ut med ditt meddelande så gjorde jag ett nytt inlägg, som kommer till minst 470 personer. Hoppas att det var okej för dig? // Frasse

 19. Hej!
  Nu har det även tagits beslut att område 1 ska anslutas (se karta halmstad stadnät hemsida http://www.halmstadsstadsnat.se/connect/connect.php?id=4028 ). Det är i princip hela höger sida från Halmstad sett fram till där de nya villorna byggs nästan. Ni som fortfarnde inte har skickat in avtal och vill ha stadsnätet, gör det nu. Man behöver ju inte använda det om man inte vill, men det ökar värdet på huset vid framtida försäljning. Nåt att tänka på!

 20. Hej!
  Ang. fiber i Gullbranstorp så har de delat in G i 3 områden (se halmstad stadnät hemsida) De ska nu börja i område 3 som omfattar, från Halmstad sett, från första rondellen vänster sida fram till affären. För att de sen ska gå vidare till resten så behövs att fler skickar in avtal. Ni som inte gjort det och vill ha fiber skicka in så fort som möjligt.
  Stefan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s