Hjärtstartare och hjärt-/lungräddning

Hjärtstartare i Gullbrandstorp

Det finns sedan 2016 en hjärtstartare för oss boende i Gullbrandstorp. Den är placerad inne på Tempo och hänger på väggen i passagen som går in till lagret. Hjärtstartaren är tillgänglig under affärens alla öppettider.
Vi uppmanar därför dig som bor i Gullbrandstorp med omnejd att besöka Tempo och lokalisera utrustningen så att du känner till exakt var den är och hur man får tillgång till den i händelse av en nödsituation.zoll-aed-plus_hjartstartare

Så här ser vår hjärtstartare ut. Har du frågor om hjärtstartaren,  kontakta oss

HLR-utbildningcivilförsvarsförbundet logo

I samarbete med erfaren och entusiasmerande kursledare från Civilförsvarsförbundet kan vi erbjuda kurser i HLR och krisberedskap i Gullbrandstorp. Denna kurs ger insyn både i vanlig krisberedskap – med tips på hur man t ex klarar ett längre el-/vattenavbrott – men framförallt förmedlar den kunskap och praktisk övning i hur man faktiskt alldeles själv kan rädda en annan människas liv. I det blocket kommer också hjärtstartaren att demonstreras ingående så att man inte ska behöva känna sig tveksam att faktiskt använda den om det skulle krävas.

Du som är intresserad av att delta i en HLR-utbildning – fyll i formuläret nedan och klicka på knappen ”Skicka”. Intresseanmälan är inte bindande. När intresset är tillräckligt stort, skapar vi ett kurstillfälle som publiceras på vår hemsida.

Senaste inläggen

Ett stort tack

Alla ni som trotsade vädrets makter och kom och besökte byns första julmarknad – på länge – förtjänar ett stort och varmt tack. Vi som arrangerarade det hela trodde nog inte på en sådan uppslutning men kan konstatera att många från Gullbrandstorp med omnejd, passade på att umgås med varandra och ta del av det våra utställare hade att erbjuda.

Av alla som gjorde det här möjligt vill vi verkligen rikta ett stort tack till vår alldeles egen hembygdsförening som var uppe i ottan och reste tälten. En mangrann samling med ett fantastiskt teamwork måste vi tillstå.

Framåt eftermiddagen började utställare dyka upp och förvandlade tälten och borden till en mysig marknad.

Sedan var vi igång.

Utöver de som fastnade på bilderna, glömmer vi så klart inte bort någon så här kommer fler utställare:

Svenska kyrkan med ett underbart julspel

Sporres – som serverade grillat rökt sidfläsk som serverades i klämma med egentillverkad äppelchutney (mums)

Julgranar från Lars-Erik Bengtsson med hjälp av Anders Niklasson

Tempobutiken med Sam och Annika

Gullbrandstorps Samhällsförening med lotteri, fiskdamm, grannsamverkan och kaffe

Och efter allt gott och mys, fanns åter hembygdsföreningens eldsjälar där för att plocka ner tält och städa undan.

Arrangörsgruppen, bestående av initiativtagare Sanne Lundgren, Catarina Niklasson från samhällsföreningen, Sam Lilja från Tempo och vi andra i samhällsförenings styrelse, vill med detta tacka alla besökare som tillsammans skapade en fin julmarknad 2019.

  1. Nu drar vi igang julmarknaden Kommentera
  2. Julmarknaden på söndag – vid Tempo Kommentera
  3. Vi ses på söndag… 2 Kommentarer
  4. Nu närmar sig juletid… 2 Kommentarer
  5. Protokoll från styrelsemötet i oktober 2019 Kommentera
  6. Får vi presentera vår grafiska profil 1 Kommentar
  7. Hämtat från HP Kommentera
  8. Julmarknad i Gullbrandstorp Kommentera
  9. Stöldgods upphittat Kommentera