Hjärtstartare och hjärt-/lungräddning

Hjärtstartare i Gullbrandstorp

Det finns sedan 2016 en hjärtstartare för oss boende i Gullbrandstorp. Den är placerad inne på Tempo och hänger på väggen nära kassorna. Hjärtstartaren är tillgänglig under affärens alla öppettider.
Vi uppmanar därför dig som bor i Gullbrandstorp med omnejd att besöka Tempo och lokalisera utrustningen så att du känner till exakt var den är och hur man får tillgång till den i händelse av en nödsituation.zoll-aed-plus_hjartstartare

Så här ser vår hjärtstartare ut. Har du frågor om hjärtstartaren,  kontakta oss

 

HLR-utbildningcivilförsvarsförbundet logo

I samarbete med erfaren och entusiasmerande kursledare från Civilförsvarsförbundet kan vi erbjuda kurser i HLR och krisberedskap i Gullbrandstorp. Denna kurs ger insyn både i vanlig krisberedskap – med tips på hur man t ex klarar ett längre el-/vattenavbrott – men framförallt förmedlar den kunskap och praktisk övning i hur man faktiskt alldeles själv kan rädda en annan människas liv. I det blocket kommer också hjärtstartaren att demonstreras ingående så att man inte ska behöva känna sig tveksam att faktiskt använda den om det skulle krävas.

Du som är intresserad av att delta i en HLR-utbildning – fyll i formuläret nedan och klicka på knappen ”Skicka”. Intresseanmälan är inte bindande. När intresset är tillräckligt stort, skapar vi ett kurstillfälle som publiceras på vår hemsida.

Senaste inläggen

Två gripna efter förmodat inbrott

HP skriver i dag i sin nätupplaga att två personer gripits efter att obehörigt uppehållit sig i bilverkstaden på Sissikevägen. Man larmades dit kl 04 i morse efter samtal från ett vittne. HP:s reporter Jonna Nilsson skriver vidare i sin artikel:

”– När vi anländer finner vi två personer i verkstaden som inte har något där att göra. Dessutom är de påverkade av narkotika, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Det är under måndagsförmiddagen fortfarande oklart om något stulits från platsen.

De båda inbrottstjuvarna greps och fördes till polisstationen och är i nuläget misstänkta för inbrott och ringa narkotikabrott.”

  1. Medlemskap i vår samhällsförening Kommentera
  2. Protokoll från styrelsemöte Kommentera
  3. Flera hus till salu i Gullbrandstorp nu Kommentera
  4. Musik i sommarkväll Kommentera
  5. Dags att planera in sommarfesten! Kommentera
  6. Goda nyheter om skolans utemiljö Kommentera
  7. Gullbrandstorps scouter utmärker sig Kommentera
  8. Protokoll från styrelsemöte nu publicerat Kommentera
  9. Skadegörelse Kommentera