Konst på G i Gullbrandstorp

Under 2018 deltog två representanter från samhällsföreningens styrelse i kulturdialogen som fördes i kommunen med syfte att ta fram en kulturstrategi för de kommande 10 åren. Där lyfte vi fram önskemål att sprida kultursatsningar utanför stadskärnan. Vi blev därför väldigt glada när vi fick höra att Gullbrandstorp blivit utvalt för ett konstprojekt längs Kattegattleden.

Kattegattleden är en havsnära cykelled som går från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Den går genom Villshärad till Gullbrandstorp och vidare mot Haverdal. I år ska man kunna uppleva konst längs leden och Gullbrandstorp har blivit utvalt för konstens placering i Halmstads kommun. Två konstnärer har blivit utsedda av en jury för att utforma sin konst i Gullbrandstorp, Jonas Bentzer och ReyhanehMirjahani.

Tidigare erfarenheter vittnar om att processen blivit bättre när lokalsamhället har en aktiv roll. Samhällsföreningen och Hembygdsföreningen har därför blivit kontaktade och haft ett första möte med kommunen och representanter från projektet. I slutet av maj kommer konstnärerna att komma till Gullbrandstorp för att lära sig mer om platsen. Hembygdsföreningens gedigna kunskap om Gulllbrandstorps historia ser vi som väldigt värdefull i denna process. 

Det ska bli roligt att följa arbetet och se de färdiga verken. Kul att det händer lite saker i byn, tycker vi! Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss i samhällsföreningen på samhallsforeningen@igullbrandstorp.se.

1 tanke på “Konst på G i Gullbrandstorp

  1. Vad kul! Intressant och spännande att se vad det mynnar ut i.
    Bra också med allt ni informerar oss om här 🙂 Tack för ert jobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s