Grannsamverkan = att hjälpas åt när det behövs

För snart två år sedan höll samhällsföreningen tillsammans med Civilförsvarsförbundet och MSB en kostnadsfri utbildning i krisberedskap. Då väcktes också intresset att inkludera krisberedskap som en del av arbetet med Grannsamverkan i byn då det har visat sig att de som hjälps åt klarar sig bäst vid en kris.

I den utmaning vi står inför gällande Coronaviruset är det av stor vikt att alla hjälps åt för att minska smittspridningen, se diagram nedan från sverigesradio.se. Ikväll har därför byns kontaktombud blivit ombedda att mejla ut den senaste versionen av kontaktlistan för sin gata/sitt område för att underlätta kontakt mellan grannar. Alla gator i byn är inte anslutna till Grannsamverkan men det utesluter inte att man inte kan ta hjälp av varandra.

Är du hemma för att:

  • du har någon form av förkylnings- och/eller influensasymptom
  • du tillhör en riskgrupp (äldre eller sjuk)

så kontakta gärna en granne för att be om hjälp när det gäller att handla mat eller läkemedel. Det finns säkert grannar som gärna hjälper till. Gäller det receptbelagda mediciner så behöver en fullmakt fixas. Läs mer om hur det fungerar här

Tänk dock på att aldrig lämna ut ditt bankkort och din kod till någon okänd, trots löfte om köphjälp. Polisen varnar för bedragare som tar nytta av Coronaviruset och ringer och erbjuder köphjälp.

Att handla via nätet kan också vara ett alternativ för att slippa utsätta sig för smitta. Ring en granne eller en anhörig för att få hjälp vid behov. 

Länk till Apotek Hjärtat för att hämta ut recept online

Länk till ICA Maxi Flygstaden online (välj mellan att hämta i butik eller att få hemleverans)

Länk till Willys Flygstaden (välj mellan att hämta i butik eller att få hemleverans)

Ta hand om er och varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s