Skolan – framtid

I torsdags kväll var representanter från samhällsföreningen och fritidsrådet (som driver fritidsgården) med på ett informationsmöte om Ranagårdsskolans påverkan på skolorna i skolområde väst. Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen och Lovisa Aldrin, ordförande i barn- och ungdomsnämnden bjöd in representanter från föräldraföreningar (genom rektorerna) och från Halmstads kommun deltog politiker, rektorer och tjänstepersoner.

Ökningen av antalet barn på förskolor ser man nu mattas av men man ser inte samma tendens i skolorna vilket gör att kommunen står inför en stor utmaning under flera år framöver.

Ranagårdsskolan ska vara klar hösten 2023 och man fokuserar nu på att få så många elevplatser som möjligt på skolan för att kunna ha barn från andra delar av kommunen till dess att Söndrum själva behöver hela skolan. Skolan i Gullbrandstorp påverkas genom att Frösakullsbarnen kommer gå på Ranagård istället för i Gullbrandstorp.

Pauline Broholm Lindberg sa att hon är medveten om trångboddheten på Gulllbrandstorpsskolan. Samhällsföreningen har tidigare framfört sin oro över trångboddheten och hade även ett bra samtal med rektor Jenny Wiemo om detta under kvällen. När paviljongerna skulle etableras så sa man att dessa skulle finnas i tre år och att man sedan räknade med att de inte skulle behövas. Även då framförde samhällsföreningen sin åsikt i frågan.

Nu visar det sig att man arbetar för att få ha kvar åtminstone en del av paviljongerna under en längre tid vilket var en glädjande nyhet. Man pratade också om att det är för dyrt att bygga till befintliga skolor och att det är billigare att bygga nytt.

Samhällsföreningen vet att efterfrågan på halltider inte överensstämmer med utbudet och frågade därför om Ranagårdsskolans idrottshall. Tanken är att den framtida idrottshallen ska gå att dela in i tre sektioner och dessutom kommer ett ”rörelserum” att finnas tillgängligt.

Observera att alla beslut inte är tagna än.

/Samhällsföreningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s