Information om skolan

I höstas drog paviljongprojektet igång på Gullbrandstorpsskolan på grund av trångboddhet och för att en till- och ombyggnad av skolan ska ske. Innan projektet drog igång kallade kommunen in samhällsföreningen och vägföreningen till möte för att diskutera paviljongernas placering och dess påverkan på trafiken. Att paviljongerna placerats där de står nu beror dels på markförhållandena på övriga delar av skolgården samt för att man inte ska inkräkta på skolgårdens område.

Paviljongernas placering medförde att Furugatan öppnades upp längst ner mot Gullevi och att tre farthinder byggdes. Parkeringen vid idrottshallen är nu till för skolans personal och som infart för transporter till skolan (dagtid). Inflyttning i paviljongerna ska förhoppningsvis ske inom kort och då kan om- och tillbyggnaden av skolan sättas igång. Skolan ska få ett eget tillagningskök, en ny matsal, ett nytt bibliotek, ett bättre uppehållsrum och en ny hemkunskapssal.

Eftersom skolan ska byggas ut mot innergården innebär det att byggtrafiken behöver gå in via vändplatsen på Grangatan och vidare in över skolgården. På informationsmötet, som skolan höll för vårdnadshavare under onsdagskvällen, framhöll man att säkerheten för elever och personal är prioriterad och att man kommer vara noga med avspärrningar när man leder in trafiken på skolgården.

Vi i samhällsföreningen har haft kontinuerlig kontakt med kommunen gällande detta projekt, inte minst gällande trafiksituationen i korsningen Furugatan/Ekgatan där fordon framförs i höga hastigheter. Vi har också påtalat vikten av att hitta varaktiga lösningar gällande trafiksituationen på Grangatan vid hämtningar och lämningar samt parkeringsplatsens utformning, både där paviljongerna står idag och den nya vid idrottshallen. Vi fortsätter med detta arbete.

/Gullbrandstorps samhällsförening

1 tanke på “Information om skolan

  1. Tack för att du håller oss alla informerade. 🙂
    Nu hoppas vi att detta byggprojekt ska gå bra och smidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s