Torsdagens kontakombudsmöte i hembygdsgården

I torsdags kväll höll samhällsföreningen det årliga Grannsamverkansmötet för byns kontaktombud. Stefan Borgman, som har en bakgrund som polis och som idag arbetar som regional samordnare för brottsförebyggande arbete på Länsstyrelsen i Hallands län, berättade bland annat om hur olika situationer samt utformningen av platser kan spela in omeller var brott begås.

På dessa möten brukar vi titta på händelser som varit i byn det senaste året. Vi får också statistik från polisen som vi presenterar. Vi har inte haft ett enda bostadsinbrott i år heller. Året är dock inte slut än. Det är en mörk årstid vi är inne i. Låt gärna någon (tak)lampa stå tänd när ni lämnar huset så det ser bebott ut. Likaså på kvällen, när man går och lägger sig, kan det vara bra att ha någon lampa tänd. Utelamporna är också viktiga att ha tända så inbrottstjuvar inte kan arbeta ostört. Lägg gärna undan surfplattor, bärbara datorer och liknande så de inte är synliga om man kikar in genom ett fönster. Tillfället gör tjuven…

Vi ser också att antalet skadegörelsebrott minskat de senaste åren. Gullbrandstorp är skonat när det gäller brott, vilket vi ska vara medvetna om. Vår kontakt på polisen hälsar att vi statistiskt sett har det väldigt bra. Bara för att vi i samhällsföreningen lyfter vad som händer betyder det inte att vi har en by som är hårt drabbade av ”bus” och brottslighet. Det betyder bara att vi gemensamt kämpar för att det ska vara så lite oroligheter som möjligt. Blir en person drabbad av något så är det en händelse för mycket.


Ett stort tack till alla er som hör av er till oss när ni ser något avvikande eller om ni blivit utsatta för något! Det kan vara en av Gullbrandstorps framgångsfaktorer. Att boende hör av sig om de reagerar över något och att de önskar uppmana andra att vara vaksamma. Detta kan göra att vi förhindrar att brott sker.

Ni som är med i Grannsamverkan får materialet från mötet mejlat till er från era kontaktombud.

Gullbrandstorps samhällsförening

Huvudkontaktombud för Grannsamverkan i byn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s