Gullbrandstorpsskolan får tillagningskök

Under kommunfullmäktiges möte i tisdags, beslutades det (efter omröstning) om att bygga både en hemkunskapssal och ett tillagningskök på skolan i Gullbrandstorp.

Som många av oss redan känner till erbjuder Gullbrandstorpsskolan i dag inte några möjligheter att bedriva undervisning i hemkunskap utan eleverna bussas i stället till Söndrumsskolan för att få sin undervisning där. Detta är därför ett ämne som vi i samhällsföreningen följt och försökt agera på. 

På Halmstad kommuns hemsida sammanfattar man beslutet så här:

”Kommunfullmäktige beslutade att bygga ut Gullbrandstorpsskolan med en sal för hemkunskapsundervisning samt även att förbättra ytorna kring matsalen. Utöver detta ska ett tillagningskök byggas. I planeringsdirektiv med budget 2018-2020 avsattes 16 miljoner kronor för en ny hemkunskapssal – samt för ett tillagningskök. Kostnadsberäkningarna för utbyggnaden omfattade dock inte ett tillagningskök.”

Två alternativ har tidigare tagits fram av fastighetsnämnden – Alternativ 1 som innebär att skolan byggs ut med lokaler för hemkunskap och Alternativ 2 där det utöver innehållet i alternativ 1, även ges utrymme för ett tillagningskök på skolan.

Kommunfullmäktige beslutade med minsta möjliga marginal att klubba igenom alternativ 2. Detta innefattar en ökad kostnad på 7 miljoner kronor vilket innebär en total kostnad på 23 miljoner kronor.

I Hallandsposten i dag står det även att läsa följande:

”Efter omröstning och votering stod det klart att ”de spendersamma” partierna vunnit och tillbyggnaden av Gullbrandstorpsskolan kommer att få kosta 23 miljoner kronor.”

Efter att beslutet tillkännagivits skolan firade man med tårta på onsdagsmorgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s