Bostadsinbrott/Skadegörelse/Busstreck

Bostadsinbrott: Vad vi vet har det inte varit något inbrott i byn än så länge i jul även om nyheterna rapporterat att det varit en inbrottsvåg. Vi hoppas att ingen behöver komma hem efter julfirandet och överraskas av att det varit inbrott. Håll ögonen öppna och sök kontakt med de som inte hör hemma i området. Det kan vara allt som krävs för att en inbrottstjuv ska avlägsna sig.

 Skadegörelse: Än så länge har vi inte fått in några rapporter om skadegörelse. Nu närmar sig nyårsafton och vi vill återigen påminna om att ringa 112 vid pågående brott, även vid mindre skadegörelse. Det är polisens arbete att värdera och prioritera. Ring 114 14 för iakttagelser och tips. Hör av er till oss och till ditt kontaktombud om du är med i Grannsamverkan. Det är olagligt att ge/sälja fyrverkerier till personer under 18 år. Är man under 18 år får man inte använda fyrverkerier heller. Trots detta toppar killar under 18 skadestatistiken och vanliga skador är på ögon och fingrar. Fyrverkerier kan dessutom orsaka bränder som i sin tur kan få katastrofala följder.

 Busstreck: Prata gärna med era barn och ungdomar som har jullov om busringning/-knackning på dörrar. Det kan tyckas oskyldigt men många har upplevt det som väldigt olustigt och otäckt när de blivit utsatta. Man vet inte om det slutar där eller om det är början på mer bus/skadegörelse.

 

Nu önskar vi alla en härlig avslutning på julen och en kul nyårshelg!

 

Samhällsföreningen

Huvudkontaktombud i Gullbrandstorp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s