Misstänkt fordon i byn?

Observera att vi i detta inlägg enbart uppmanar till vaksamhet och inte har belägg för att det förekommit något brott i detta fall.

För drygt en månad sedan mejlades det ut en uppmaning genom grannsamverkan, om att vara vaksam gällande en vit skåpbil, registrerad i Skottland, som körde runt i byn. De knackade dörr och erbjöd sina tjänster att göra vid garageinfarter och liknande. Flera personer hörde av sig gällande detta. Nu är samma skåpbil i byn igen (eller fortfarande?).

Enligt uppgifter på Facebook parkerades en vit skåpbil på Videgatan i  går och personerna hoppade in i en annan skåpbil som körde iväg. En person som haft besök av en vit skåpbil i går, hörde av sig till mig då hon reagerade och tyckte det var skumt.

Polisen går ut med upprepade varningar gällande oseriösa kringresande asfaltläggare/stensättare/anläggningsarbetare/takläggare. Vanligtvis handlar det om att göra om garageinfarter. Det kan bli en dyr affär för privatpersoner att ingå avtal med dem. Vid nekad förskottsbetalning eller klagomål på dåligt utförda arbeten kan det till och med förekomma hot. De varnar för att det kan sluta med brutna löften och ej slutförda eller undermåliga arbeten.

De oseriösa anläggningsarbetarna kommer ofta från de brittiska öarna och förutom ovan nämnda problem kan det förekomma människohandel, illegal dumpning av avfall och stölder i samband med dessa.

Då polisen efterlyser tips och uppmanar till anmälan när man misstänker att man blivit kontaktad av oseriösa anläggningsarbetare har jag mejlat vår kontakt på polisen om detta. Vet ni något mer så hör av er till polisen på 114 14.

Avslutningsvis vill jag än en gång påpeka att vi enbart uppmanar till vaksamhet och inte har belägg för att det förekommit något brott i detta fall.

Grannsamverkan i Gullbrandstorp

Gullbrandstorps Samhällsförening

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s