Barnvagn som brunnit mm…

eldad-barnvagn

I natt (natten till söndagen) har någon/några tagit en barnvagn och satt fyr på den på grönområdet mellan Tempo (Grangatan) och Björkgatan (se bild i bifogat dokument). Hade oturen varit framme hade elden kunnat sprida sig… I samma område har någon/några tagit sig in i ett förrådsutrymme samt flyttat på en soptunna som tillhörde ett annan husägare. Om någon saknar sin fasadflagga så ligger det två stycken på Björkgatan. En tilltryckt svart postlåda i metall har även hittats vid idrottshallen. På denna finns två olika skoavtryck (se bifogade bilder).

Vi vet att minst en boende i området tagit kontakt med polisen.

Det var fest i byn i går kväll och många kan ha gjort observationer på vägen hem på natten. Om så är fallet ber vi er vända er till polisen på 114 14.

Finns det något mer fall av skadegörelse så ber vi er att polisanmäla detta samt kontakta oss så vi kan sprida informationen till invånarna i byn.

Vår ambition är att ALLA fall av skadegörelse och liknande ska upp till ytan i förebyggande syfte. Allt ska polisanmälas! Om det inte finns någon statistik på brott här i byn får polisen knappa resurser att avsätta till byn. Informationen ska även upp på hemsida och Facebook. På så sätt så kan föräldrar till ungdomar koppla ihop skadegörelse med vetskapen om att deras tonåring varit ute på byn. Ungdomar som rört sig ute i samband med skadegörelse har också en viktig roll gällande eventuella iakttagelser.

Uppmaning till invånarna att agera och samarbeta: Den husägare som ”bara” fått sin postlåda sprängd kanske inte tycker att det är ”någon idé” att polisanmäla. ”Det görs ju inget ändå”. Men det blir till statistik! Utan polisanmälningar så vet inte polisen om att det skett något brott. De gator/områden som har Grannsamverkan: Nyttja nätverket! Vänd er till kontaktombudet med information om vad som skett. Då kan kontaktombudet agera och kolla upp om det är någon mer i området som blivit drabbad. Kontaktombudet rapporterar sedan till huvudkontaktombudet som sprider informationen till byns invånare. Då visar det kanske sig att fler har varit med om samma sak men valt att bara köpa en ny postlåda… Tillsammans kan vi se till att få ett ännu bättre Gullbrandstorp där alla samarbetar och agerar när det behövs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s