Det årliga mötet för kontaktombud

Ikväll har det årliga mötet för kontaktombud i Gullbrandstorp ägt rum (i Hembygdsgården). Samhällsföreningen är huvudkontaktombud på orten och agerar mellanhand mellan kontaktombuden och Kommunen/Polisen/Länsförsäkringar.

På detta möte, för ett år sedan, presenterades ett förslag till nystart av arbetet med Grannsamverkan i byn med syfte att förbättra informationsflödet och hålla arbetet levande. Tittar man ett år tillbaka så har det hänt rätt så mycket på Grannsamverkansfronten här i byn.

Ni har kanske sett att det kommer upp fler och fler Grannsamverkansskyltar? Ett flertal nya kontaktombud har dragit igång arbetet på sin gata eller i sitt område men även flera av de ”gamla” kontaktombuden har gett arbetet med Samverkan mot brott ett nytt liv.

Årets föreläsare skulle prata om det högaktuella ämnet hatbrott men tyvärr lämnade han sent återbud pga sjukdom. Förra året hade vi besök av en hundförare från polisen som informerade om deras arbete och demonstrerade hur polisen och hunden samarbetade.

På mötet ikväll gavs det bland annat information om vad som hänt för Kommunens del gällande deras kontaktperson för Grannsamverkan. Vi pratade om den regionala konferensen i Varberg i september som visade sig bli en riktigt bra dag med olika föreläsare som behandlade ämnet civilkurage på olika sätt. Dessutom pratade vi om vad som hänt i Gullbrandstorp det senaste året gällande inbrott, skadegörelse, etc.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Är du intresserad av att starta upp Grannsamverkan på din gata eller i ditt område är du välkommen att höra av dig så får du information av oss om hur du går till väga.

Bästa hälsningar

Caroline Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s