Nya lekplatsen – nya mötesplatsen

När vi närmade oss nya lekplatsen idag hörde vi ett sorl. Fullt med folk! En jättefin lekplats! Slänggungan blir säkert nya favoriten. Kan denna bild vara något för hemsidan? Önskemål om att få dit fotbollsmål framkom också. Jag tar detta med kommunen 🙂 / Caroline

nyalekplatsen1

3 thoughts on “Nya lekplatsen – nya mötesplatsen

 1. Hej Sara och andra intresserade!

  Ja, det är bra när folk engagerar sig och kontaktar kommunen i olika frågor! Sånt ser vi gärna mer av :-). Har ni några åsikter eller önskemål gällande något annat som rör byn är ni alltid välkomna att höra av er till Samhällsföreningen i byn (samhallsforeningen@igullbrandstorp.se). Det skadar inte att både enskilda invånare och Samhällsföreningen engagerar sig i samma fråga!

  Under 2010 och 2011 hade jag vid ett antal tillfällen kontakt med kommunen (bland annat Henry Cederholm, enhetschef på Teknik- och Fritidsförvaltningen) gällande lekplatserna i byn. Jag hade även kontakt med Samhällsföreningen i Gullbrandstorp angående detta. Vintern/våren 2012 ringde Anders Rånge (ordförande i Samhällsföreningen) mig angående detta. Han bad mig då samla in lite önskemål och tankar från andra föräldrar i byn. Jag försökte nå ut till så många föräldrar jag kunde och vidarebefordrade därefter önskemålen till stadsträdgårdsmästare Sofia Warpman som senare kallade till möte.

  Då önskemålen delvis skiljde sig åt beroende på var i byn man bor frågade jag de som var mest engagerade och som bodde på lite olika håll i Gullbrandstorp om de också ville närvara. Tre föräldrar var med på mötet som hölls på Teknik- och Fritidsförvaltningen. Från kommunen var förutom Sofia Warpman även landskapsarkitekt Anneli Bylander närvarande.

  Igår pratade jag med Anneli Bylander igen – denna gång gällande fotbollsmål (se info ovan). Anneli berättade att de ska se över aktivitetsytor (ex fotbollsplaner och tennisbanor) i kommunen framöver. De har tagit fram ett plan för detta som ska tas upp i nämnden för att få medel för detta. Inget kommer hända inom detta under 2015 men hon tar med sig önskemålet om fotbollsmål för framtiden.

  Arbetet med staketet runt lekplatsen har påbörjats denna vecka. Gällande bänkar och bord så finns det med på planen för lekplatsen (se ritning över lekplatsen i tidigare inlägg på iGullbrandstorp.se). Två bänkar samt ett bord kommer placeras på den asfalterade halvmånen.

  Bästa hälsningar,
  Caroline Persson (styrelsemedlem i Samhällsföreningen sedan i våras)

  • Hej Caroline,
   Ni har verkligen gjort ett bra jobb! Tack för informationen, då vet jag att det är på gång. Kommer säkert bli en samlingsplats för både stora och små framöver.
   Med vänlig hälsning,
   Sara

 2. Hej Caroline, håller med – visst är den nya lekplatsen fin! Och den är ett bevis på att det går att påverka sitt närområde. För några år sedan samlade jag in namnlistor för att trycka på så att kommunen prioriterade upprustning av denna lekplats och resultatet blev att renoveringen tidigarelades flera år! Härligt att se att det blivit som vi hoppades, en mötesplats för alla, unga som gamla. Om du ändå ska kontakta kommunen skulle jag vilja att du framförde behovet av en långbänk. En bänk med tillhörande bord skulle skapa ändå större möjlighet till samvaro och en naturlig samlingspunkt.
  Med vänlig hälsning,
  Sara Cavric, Skolgatan 10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s